Ribbe test – Find de bedste ribber

Ribben er en gammel klassiker som har været brugt meget igennem årene, og selvom der er sket meget siden da, så er den stadigvæk et godt redskab til træning.

Træning i en ribbe er baseret på træning med egen kropsvægt, og med det rette program kan man træne rigtig mange forskellige muskelgrupper. Det gælder de store muskelgrupper som ben, ryg, arme og maven.

Ribben er i øvrigt et rigtig godt redskab til at strække ud med. Vi anbefaler altid at strække ud i forbindelse med træningen, gerne både før og efter, da vi tror på at en krop der er smidig ikke bliver så let skadet.

Populære ribber

Vi anbefaler følgende modeller.

Træribbe fra inSPORTline

En robust træribbe med 10 barer som kan bruges til at udfører mange træningsøvelser, som fås til en fornuftig pris.

Dimensioner: 245 x 90 x 10 cm

Materiale: Bøgetræ med dobbelt lakeret overflade

Maks. belastning: 130 kg

Montage:Tilbehør medfølger

Reklamelink


FitWood Upplyft Wallbar Ribbe

En ribbe i den bedste kvalitet sortmalet træ. Den øverste ribbe har ekstra plads, hvilket giver masser af muligheder for forskellige anvendelse.

Dimensioner: 220 x 78 x 12 cm

Materiale: Malet træ

Maks. belastning: 150 kg

Montage: Nej – tilbehør medfølger ikke

Reklamelink


Abilica WallBar ECO ribbe

En ribbe i træ som har sidder der er to-delt. En simple ribbe, der kan det den skal.

Dimensioner: 230×70 cm

Materiale: Ubehandlet træ

Maks. belsatning: Vides ikke

Montage: Nej – du skal selv købe skruer

Reklamelink


Hvilken ribbe skal jeg vælge?

Skal du købe din første ribbe, så kan det være svært at vælge. Vi anbefaler altid at kæbe en ribbe i god kvalitet, da den skal kunne holde til at blive brugt. Der findes modeller i mange prisklasser, men det generelle niveau ligger fra 500 kr. til 3000 kr. Ligesom med så meget andet, så hænger kvaliteten ofte sammen med prisen.

Ribben kan underholde både voksne og børn

Børn elsker generelt ribber da det er et redskab som giver mulighed for at klatre rundt og bevæge sig på alle mulige måder, og det er med til at udvikle børns motorik, og er med til at opbygge en god grundstyrke hos børnene.

De voksne burger dem mere til klassiske træningsøvelser, det kan være mavetræning med benløft, enten med benene helt strækte eller med bøjede knæ i 90 grader. En anden klassiker er kropshævninger, som kan laves i flere varianter.

Er du ny indenfor træning så kan det godt være svært at sammensætte et program og lave de rigtige øvelser. Vi har derfor sat ind video ind, som kan være inspiration til at sammensætte et program.

Se øvelser her: